torsdag 5 december 2013

Chokladkaka med kokosglasyr

En supergod chokladkaka, gör den i en rektangulär ugnsform ca25*35 och skär upp i fyrkanter när kakan har svalnat av lite...

Ugnen på 200*

Kaka
200g margarin eller smör
4ägg
5dl socker
2tsk vaniljsocker
2krm salt
1dl kakao
3dl mjöl

Glasyr
200g kokos
1dl sirap
2dl socker
1,5dl grädde
75g margarin eller smör

Smält smöret. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i de torra ingredienserna och ha sist i det smälta smöret. Rör till en slät smet. Bred ut i ugnsformen (25*35cm) med bakplåtspapper. Grädda ca 10-15 min i 200*.
Gör under tiden glasyren:
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm upp och låt sjuda i ca 5 minuter, rör om då och då. Bred ut glasyren över den varma kakan och grädda ca 15min till eller tills glasyren har fått fin färg.

Inga kommentarer: