måndag 18 juli 2011

Semester i Lofsdalen v.28:)

Mange, jag och Lasse åkte till Lofsdalen först på lördags em. för vi var lite för trötta för att köra på lördagsmorgonen.... efter power meet:)
VI åkte från Sala vid 15:00, här på kortet fikar vi vid Björnån efter att ha åkt genom hela Orsa finnmark utan att ha hittat ett litet fikabord!!! men tillslut kom vi fram till Björnån!

 Lördagskvällen innebar inpackning och bäddning sedan kollade vi på lag-Vm i speedway, och sedan var det natti natti...
På söndagen hade vi det lugnt och skönt, vi fikade i vår stuga, jo, jag och Magnus bodde i en egen stuga medans Mamma, Pappa, Lasse, Ylva och Tyra bodde i en.
På söndagskvällen var det dags att fiska och jag fick årets första öring, för mig, Pappa hade fått två på lördagen:)

 Jag fick två öringar och pappa två och Lasse två.... Men pappa vann fisketävlingen, för vi räknade poäng och öring var 5 p, abborre 2 och mört 1 :)

På måndagen skulle vi ta årets vykort, vi brukar skicka ett årligt kort med alla som är med, på posten.se kan man ju skicka ett riktigt kort som vykort, och det kommer fram inom bara någon dag!
Vi begav oss ut i skogen.... jättelångt! klättrade uppför ett berg och halkade runt i vitmossan.... eller kanske inte, men vi höll på att ramla ihop av skratt när vi gick på led ut i skogen, arrangerade kort och försökte få kameran stå stilla samtidigt som alla skulle se normala ut... *s*


Fina fiskekvällar! Tyvärr mycket knott, men med bra medel och heltäckande kläder och handskar så går det bra...

 Magnus fiskar

 En kväll fick vi sällskap av en liten fågel som satt och posade så fint på en sten ute i vattnet så jag smög efter och fotade några bilder.... en hel del:) Någon som vet vilken sorts fågel det är??

På onsdagen begav vi oss till Funäsdalen för att gå på marknad, fika och bara se lite annat:) Vi fick se många renar på vägen mellan Sörvattnet och Tännäs och även på stora vägen mellan Tännäs och Funäsdalen 
 

Pappa och renen kör dragrace:)


Såååå söt liten renkalv:)


Ylva och Tyra vid forsen i Tännäs....
Men mamma och jag tyckte ju oxå att vi skulle ta en så fint kort:)

 

så mamma fick klättra upp på stenen och jag satte mig och Ylva tog kort:)
på kvällen var det fiske som vanligt:


Ikväll flugfiskade jag lite:) och tog lite svart-vita bilder.....

Och lite vanliga bilder:)



Pappa fiskar och fiskar... och det gav ju resultat eftersom han vann fisketävlingen:)

 
Och jag fiskar.... men jag hade inte lika mycket fiskelycka... fick som sagt två öringar i början av veckan, första kvällen till och med!! Men sedan var det dött... några mört var allt jag fick senare..

Tog lite fina bilder oxå, närbild på en rallaros med vy över Lofssjön bakom..

Och så var vi ju tvugna att ta det årliga Magnus och Elin kortet:)

<3<3<3<3<3<3<3


På torsdagskvällen var det "bartömning" och lag VM i speedway och kortspel i vår stuga som gällde...
Men lugn, bartömning är itne såå illa som det låter.. bara lite hihihihihi Pappa och Lasse kom upp till oss så Mamma och tjejerna fick sova i lugn och ro...




På fredagen spelade vi lite golf, Pappa vann (det oxå) jag kom TVÅA!!! personbästa!!! Mamma trea, Mange fyra och Lasse femma, sist alltså..... hihihihihihihihihihihihihihihihi
på fredagskvällen regnade det så det dånade i huset så det blev inget fiske då... lite kortspel och packning.

På lördags morgonen städade vi ur stugan och sedan var det dags för avfärd hemmåt...
och som vanligt så stannade vi  i Särna för att äta glass sittandes på kyrkmuren, så även nu åkte kamerastativet fram... mitt i Särna "centrum" radade vi upp oss på kyrkmuren:) så fina så!


En av dagarna var vi till lekparken vid hovärkens fot... först lekte tjejerna inne i aktivitetshuset i Lofsdalen, sedan gick vi ut till lekparken där jag tog massor med bra kort, men det här var ett av de riktigt lyckade korten:)



Så, det var min Lofsdalen vecka och nu är semestern slut... men vi har haft en underbar semester med perfekt väder och lagom mycket att göra... nu känns det som det är höst bara för att vi har börjat jobba, men det är ju mycket kvar av sommaren ännu:)

och vecka 36 är det dags för en ny semester vecka, men då åker jag och Magnus med Sala blåsorkester till Polen.. det ska bli spännande!!


SES!!!



2 kommentarer:

Uttan sa...

Härliga semesterbilder. Sverige är vackert. Ja Ni är också vackra :)

Kram!

Elin sa...

ja, Sverige är underbart:) TACK!!! :)